Home > Methoden en technieken > Trakkboard een gratis Google Analytics dashboard applicatie

Trakkboard een gratis Google Analytics dashboard applicatie

Met de komst van de Google Analytics API is het nu mogelijk om applicaties te maken die de gegevens uit Google Analytics kunnen inlezen. Een van de beste is Trakkboard.

Trakkboard
Na het aanvragen van een licentie code en het installeren van de applicatie. Is het mogelijk om “widgets” aan te maken op het dashboard. In totaal zijn er 15 verschillende soorten “widgets” beschikbaar. Waar onder: bezoeken, bezoekers, pageviews en weigeringpercentage. Waar bij per “widgets” een periode ingesteld kan worden. “Widgets” zijn in te delen op verschillende tabbladen.Andere mogelijkheden:
•    Top/flop keywords “widgets”
•    Drag-drop
•    Mogelijk om “widgets” in tabbladen in te delen
•    Het maken van notities
•    Het vergroten en verkleinen van “widgets”

Voordelen ten opzichte van Google Analytics
Het grote voordeel van deze applicatie ten opzichte van de GA website is dat het mogelijk is een dashboard te maken met een overzicht van meerdere accounts. Zodat het mogelijk is snel een indruk te krijgen van bijvoorbeeld het weigeringpercentage.

Een van de nadelen van Trakkboard -van het Duitse Trakken- is dat het een applicatie is, die eerste geïnstalleerd moet worden. Dit is wel mogelijk op zowel een Mac als op Windows. En voor specifieke gegevens en bijvoorbeeld segmentatie blijft de website van GA de enige bron. Ook is de applicatie nog niet volledig bug vrij, maar het is tenslotte nog in beta.

Maar zeker de moeite waard om te testen.

Deze blogpost is geschreven door Pytrik-Jan Kies. Hij is de eigenaar van Users First en is gespecialiseerd in het optimaliseren van websites, waarbij de gebruiker centraal staat.
Ook eens sparren over uw eigen website? Neem contact op via het contactformulier of via 06-14439506.