Home > Diensten > Web analytics

Web analytics

Altijd al willen weten waar uw beste betalende bezoekers vandaan komen? Of waar bezoekers afhaken in een bestelproces?

Door het gebruik van web analytics krijgt u een beter inzicht in wat bezoekers op uw site doen. Hiermee wordt voor u zichtbaar of bezoekers de doelen die u gesteld heeft halen.

Users First trekt uit de gemeten statistieken de juiste conclusies en geeft praktische adviezen. Op basis daarvan kunt u uw strategie sturen.

Users First is Google Analytics qualified

Installeren en inrichten

Om betrouwbare data te verzamelen is het belangrijk dat Google Analytics op de juiste manier is geïnstalleerd. Ook is het belangrijk dat Google Analytics zelf juist geconfigureerd is, om doelen en acties te meten.

Meetplan

In overleg wordt er een meetplan gemaakt. Daarin komen alle voor uw website belangrijke meetpunten (key performance indicators) terug. Hiermee krijgt u een goed overzicht van de prestaties van uw website.

Google Analytics

Een van de meest gebruikte web analyse tools is Google Analytics. Dit is een geavanceerd pakket, dat de overheid ook gebruikt op websites.

Google Analytics

ClickTale

Users First maakt ook gebruik van ClickTale als aanvulling op Google Analytics. Hiermee is het gebruik van de muis en het toetsenbord te meten. Dit is erg geschikt voor het optimaliseren van formulieren en het genereren van heatmaps.

Voordelen van web analytics

  • Meer inzicht in de bezoekers van uw website
  • Users First is Google Analytics Qualified
  • Maakt de resultaten van uw online marketing zichtbaar
  • Maakt conversies inzichtelijk

Meer weten over uw bezoekers? Neem contact op